Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hud

Hej!
Har en 3-årig Wheatentik som har skorpor el. förhårdnader på ryggen. Vi har utrett henne gällande foderallergi, och då har hon fått endast Royal Canins Anallergenic foder i 8 veckor för att utesluta om hon reagerar på foder, men kan inte påstå att detta har hjälpt. Hon blev desto mer hungrig av att äta fodret. Hon har tidigare sedan från uppfödare fått Royal Canins Sensible foder. Kan nämna att hon har endast utslag på ryggen, och ingen annanstans så jag har själv börjat misstänka att hon får våt-eksem efter tvätt. Har tvättat henne för 2 v sedan och nu är hennes utslag tillbaka på ryggen. Jag har använt mig av Epi Soothe schampot och balsamspray för att just undvika hudproblem. Finns det ngt annat schampo som är lämplig för ovanstående problem?
Tack för svar!

Karin svarar

Hej Jag tycker du ska gå tillbaka till veterinären som påbörjade allergiutredningen för att fortsätta utredningen. Eksem och klåda är alltid lite knepiga att komma tillrätta med, men det gäller att man fullföljer hela utredningen för att kunna få besked. Fukteksem är ett typiskt symptom på allergi, så ni är nog på rätt spår även om det inte var fodret hon är allergisk mot. I det akuta skedet, när din hund har utslag, är det bra att bada henne i ett svamp- och bakteriehämmande schampo som tex TrizChlor 4 och sedan använda MalAcetic spraybalsam. När utslagen är under kontroll så kan du istället använda Allermyl schampo. Lycka till!

Taggar

Hund/Skötsel Hund/Schampo och balsam Katt/Skötsel Katt/Schampo och balsam Virbac Allerderm Calm Schampo Virbac Hund Katt

Fler frågor och svar om Virbac Allerderm Calm Schampo

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever