Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hårlös fläck i midjan

Hej!

Vi har en boxer som precis fyllt 8 år. Han är pigg, glad och äter och dricker som han ska. Han har inga kända sjukdomar men för två år sedan fick vi kastrera honom pga en tumör. Tumören statt på ena testikeln men som tur var hade den inte spridit sig.

Nu har han precis bytt till vår/sommar päls och i samband med det får en hårlös fläck i midjan. Den är ca 5 x 3 cm. Han verkar inte bry sig om den och det tycks inte klia. Fläcken ser varken röd eller irriterad ut. Han har aldrig haft det här tidigare och det kom helt plötsligt på bara några dagar. Vi har hållit uppsikt över fläcken i en vecka nu och den har inte blivit större.

Vi har läst att det detta kan drabba bl.a boxrar när de byter päls. Vi undrar om det istället kan bero på något med kosten nu när han är kastrerad. Han är fortfarande väldigt blank och fin i pälsen som alltid. Men bör vi ge honom något extra tillskott? Eller ska vi kolla upp det med en veterinär?

Linnea svarar

Hej! Det är ingen fara att prova ett tillskott men det är svårt att veta om det kommer ha effekt utan att veta vad fläcken beror på. Om fläcken inte försvinner kan det vara bra att kolla upp hos veterinär. Kala fläckar kan t.ex. bero på hårsäckskvalster (demodex). Viacutan är ett bra tillskott för hundar med hud- eller kloproblem. Vänliga hälsningar

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Kosttillskott Viacutan Plus Pumpflaska Boehringer Ingelheim Hund

Fler frågor och svar om Viacutan Plus Pumpflaska

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever