Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Extrem hårfällning hund

Är det möjligt att en del hundar alltid kommer att fälla extremt mycket päls utan att det är något fel på dem?
Har provat alla dyra bra foder samt vitamintillskott. Hon fäller extremt mycket året runt. Har varit hos vetrinär som anser att hon är frisk och för ung för att ha fel på sköldkörteln. Hon är två år och pigg och glad.
Kan ej åka och hälsa på någon och ta henne med. Detta går ut över mitt umgänge med mina älskade barnbarn och snart ser jag ingen annan råd att ta bort henne. Som sagt, är det möjligt att detta är något som inte går att "bota" ? Hon är av en ras som egentligen inte ska fälla alls (en 5:e och 2:a generations labradoodle)
Oerhört tacksam för svar

Elin svarar

Hej! Ja, det är ganska vanligt. Så länge hunden verkar må bra, inte kliar sig eller har kala fläckar eller hudutslag så är det oftast normalt. Det som brukar hjälpa bäst är att borsta ur pälsen med jämna mellanrum (flera gånger i veckan). Ibland kan också ett alternativ vara att raka ned pälsen kortare än vanligt. Borstar som kan fungera är t ex furminators borstar: Dog Long Hair Jag tycker absolut inte att du ska ta bort henne enbart för att hon fäller mycket ifall hon är frisk i övrigt, då är det bättre att du hör om det finns någon som kan hjälpa dig att omplacera henne, du kan t ex höra med Hundstallet https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiZv77qht_MAhXE1iwKHSeLBOYQFggfMAA&url=http%3A%2F%2Fhundstallet.se%2F&usg=AFQjCNEEKoGkMFDEvJV0vJ3C5OrZMMqb1A&bvm=bv.122129774,d.bGg Med vänlig hälsning

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Kosttillskott Viacutan Plus Pumpflaska Boehringer Ingelheim Hund

Fler frågor och svar om Viacutan Plus Pumpflaska

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever