Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vilket foder efter bantning?

Har fyra katter, två vanliga bondkatter på 9 år, en blandning med vad man gissar är burmilla 8,5 år och en med blandning ragdoll 8 år, alla kastrerade.
Ragdollen är inte lika stor som en renrasig men större än en bondkatt, burmillan liten och nätt i kroppen.
Mitt problem har varit att banta ner ragdollen och en av bondkatterna som är/varit överviktiga.
Då ingen av dom åt bantningsmaten om inte "chefskatten" (bondkatt) åt den gjorde att alla fick den och vi stödmatade burmillan och chefskatten utanför det. Båda katterna som behövde gå ner har sjunkit i vikt. Ragdollen har gått från 9 kg till 6 kg, bondkatten är nere i 3,5 kg.
Nu är min fundering på vilket foder som vore bra att gå över till efter viktnedgången med tanke på att två har lätt att gå upp i vikt, två går lätt ner i vikt, med tanke på ålder och att dom alla fyra är kastrerade. Tilläggas bör att den bondkatt vi bantat ner också är allergisk/överkänslig, bla mot vaccineringen, myggbett och även viss mat.
En fördel är om det är samma foder som fungerar till alla fyra då vi sett att chefskattens matval avgör mycket, samtidigt som ragdollen är väldigt sparsmakad och kräsen.

Elin svarar

Hej! Det kan nog bli svårt att ge alla dina katter samma mat, det kan vara så att du behöver fortsätta att ge några av katterna annan mat vid sidan av. Det du möjligen kan prova är något av de foder som är för kastrerade katter, t ex Hill’s Science Plan Feline Mature Adult 7+ Sterilised Cat Chicken, men det finns också andra alternativ. Om jag förstår det rätt så har du använt Purinas OM som bantningsfoder för dina katter? Det går också att använda som underhållsmat, så om du vill fortsätta att ge samma mat och fortsätta att stödmata de lite smalare katterna så fungerar det också. Jag hoppas att mitt svar kan vara till nytta, om du inte upplevde att du fick svar på din fråga eller om du funderar på något specifikt foder så får du gärna höra av dig. Om du vet vad din katt är allergisk mot i maten så får du gärna tala om det vid nästa frågetillfälle, tala också gärna om vilken mat de äter nu! Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Mage och tarm Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Feline OM Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Feline OM

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever