Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Övervikt

Hej jag har två katter som nu är 1,5 år. Den ena överviktig på 6,2kg den andra strax över undervikt på 5,4kg. Har försökt banta den överviktiga som även är den som är mest aktiv och inte äter något extra utöver torrfodret som finns i en aktivitetspyramid för att det ska vara svårare att komma åt fodret. Men har inte lyckats. Provat hills och royal canins dietfoder men den överviktiga katten blir dålig i magen och den normalviktiga blir lite för smal. Väldigt svårt att dosera mat åt två så olika katter. Har ni några tips? Äter just nu Bozita indoor & steralised.

MVH Jannike

Elin svarar

Hej Jannike! Förmodligen så behöver du försöka utfodra dina katter var för sig, uppdelat på minst 3 mål om dagen. Du behöver mäta upp så att du vet att varje katt får i sig så mycket mat som den ska ha, och troligen är det klokt att dina katter får olika mat. Ett bantningsfoder som jag ofta tycker fungerar bra är Hills m/d, det innehåller inte så mycket fibrer och kan vara mer lättsmält, läs noga på påsen så att du doserar rätt (för det allra mesta så doseras bantningsfoder efter idealvikt, om du inte vet dina katters idealvikt så kan du be om hjälp hos närmsta veterinär). Om din normalviktiga katt fungerar bra på Bozita så går det bra att fortsätta med det. Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Mage och tarm Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Feline OM Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Feline OM

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever