Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katt med tarminfektion igen

Hej igen
Proverna är nytagna och jag fick den nya maten i samband med besöket. Han ligger bra i B12 och folsyra (får B12 injektioner regelbundet). Inga sköldkörtelproblem. Avföringsprover kollade - ingen mask eller parasiter. Lite överproduktion på en vanlig bakterie - fick antibiotika, blev lite bättre men sen som vanligt igen. Vi testade kortison förra året men han svarade inte alls på det. Han funkar på Specific FDD-HY men äter den inte - tycker väl inte om den längre.
Royal Canins mat är kycklingbaserad, så den fungerar inte och Hill's mat har han aldrig tålt. Han fick James Wellbeloved och det fungerade men katter magrar av den så den slutade jag med när han gått ner i vikt och jag fick veta det. Han var dålig i magen innan han fick det nya fodret men jag fick ordning på det. Han fick det han får nu - "ren" mat och jag gav honom pasta med snälla bakterier. Men sedan han börjat med den nya blev han dålig igen och allt sämre ju mindre jag blandat ut den med den gamla maten. Specific FID verkar vara rätt för honom när jag läser om den, men jag ser inte att ni har den.
Vänligen
Amie

Anna svarar

Hej! Jag trodde vi hade både Specific fid och Specific fiw. Oavsett så kan det ju vara värt att prova detta foder. Ring kundtjänst, de borde kunna fixa Specific fid. Bugg på sidan kanske? Jag kan tyvärr inte hjälpa till med försäljningsbiten. Förvisso är RC foder kycklingbaserat, men hypoallergenic är hydrolyserat så det "borde" gå för de flesta allergiker. Och det är snällt generellt mot magen. Men kan förstå om du inte vågar prova. Det finns dock smakgaranti på fodret så man kan ju kanske testa en liten påse. Du nämner endast olika torrfoder i dina mail. Vill du inte ge mjukmat till honom? Jag brukar inte ofta rekommendera att laga mat på egen hand för det kan vara svårare att få till en diet som täcker alla kattens näringsbehov. Speciellt med tanke på att du säger att han är en allergiker. Men kanske vore det ändå en idé för dig att börja överväga det? Det låter ju som om din katt fungerar bäst på det utifrån ditt mail. Se till att prata med din egen veterinär om hur du ska sätta ihop dieten isåfall. Kan ju vara värt att testa. Låter som om ni utrett din katt noga, det är dock lite svårt att följa med helt och hållet utan att se journalen så du får ta mina tankar med ett gram salt och diskutera din katts sjukdom mer i detalj med din egen veterinär som har full överblick. Tänker mig att en gastrorektoskopi med vävnadsprover kanske vore lämpligt. Samt att kolla upp bukspottkörteln (TLI, fPLI) som jag tror jag skrev till dig sist med. Fortiflora kan vara bra att ge under en längre tid för att motverka bakterieobalansen (gissningsvist låter det som om den sannolikt uppstått sekundärt). Kollades även tritrichomonas och giardia i avföringsprovet? Det är något man måste be labbet om att kolla specifikt. Lite "ovanligare" tarmparasiter men skulle kunna ligga bakom din katts besvär. Sen hade väl din katt njursvikt med om jag mins rätt? Den borde man kanske också fundera över om den bidrar till avmagringen (kolla UPC, ultraljud. Ev sätta in Semintra eller Fortekor medicin?). Det är allt vad jag kan komma på, utöver vad jag föreslog sist. Lycka till med din katt!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Feline HA Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Feline HA

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever