Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katt med tarminfektion återige

Hej igen
Vill först tacka för dina svar som varit mycket "matnyttiga". Jag tog bort torrfodret helt och hållet igår och har bara gett honom ren mat som kokt fisk, köttfärs med en äggula och fiskbullar. Inatt var han uppe och busade och lekte med sin kompis. På morgonen fanns det normalt bajs i kattlådan. Jag satt hela eftermiddagen igår och googlade på kattnutrition och har lärt mig en hel del. Ditt råd att laga maten själv till honom ska jag definitivt följa. Det är dock en känslig balans så jag ska prata med veterinären som du säger. Har sett ett torrfoder jag tror kan passa som komplement - Orijan med sex olika sorters fisk (ca 70% protein, 10% vatten + taurin mm). Eftersom han magrat och tarmarna är lte "trötta" och har svårare att ta upp näring behöver han högt näringsinnehåll på maten. Spannmål är trögsmält och han hinner inte tillgodogöra sig maten (har lärt mig att katter har ett kort tarmsystem). Idag har han gnagt omkring på ett litet rått köttben med liv och lust, är pigg och glansig i pälsen igen!
Tack igen för dina svar
Vänligen
Amie

Anna svarar

Hej Amie! Vad glad jag blir att han mår bättre :) Ja, katter har ett lite annorlunda näringsbehov än exempelvis hundar. Det är dock alltid konstigt och ett "varningstecken" om en katt plötsligt börjar få tarmbesvär som inte vill gå över igen efter normal behandling. Jag är fortfarande orolig att din katt har en sjukdom som ligger bakom problemen så prata med din egen veterinär om det finns något mer som kan vara vettigt att kolla upp i nuläget (alternativt om/när besvären återkommer) samt vad du bör vara uppmärksam på. Det är bra att ha en plan redo, inte minst med tanke på att djur alltid verkar bli som sjukast utanför normal arbetstid. Skönt om du tror dig ha hittat en lösning på foder iallafall! Väg gärna honom varje vecka och bra att du försöker läsa på om kattfoder på nätet. Kom bara ihåg att ta det du läser med ett gram salt. Det finns väldigt mycket tyckande och tänkande omkring foder på nätet. Somligt är helt korrekt, men långt ifrån allt ;) Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Feline HA Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Feline HA

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever