Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foderallergi

Jag har en honkatt som fått konstaterat foderallergi, hon har ätit Royal Canins allergifoder men i höstas vid sjukdom vägrade hon äta det fodret. Köpte då ett annat som hon ätit sedan dess men hon har nu börjat reagera på det, slickar av sig pälsen. Har jämfört ingredienserna i det fodret med det hon åt innan vi fick allergi bekräftat och hittat några likheter fågel kyckling/kalkon, ris, majs, ägg. Kan jag ge henne det här fodret eller finns det andra alternativ? Har även en han katt som inte har ngr problem kan även han äta detta foder? Dem har sedan dem varit små haft skålar framme med mat, så jag kan inte ha två olika foder.

Elin svarar

Hej! Purinas HA är ett foder som innehåller hydrolyserat protein, dvs proteinet är nedklippt i så små delar att kroppen inte ska kunna reagera allergiskt på det. Förmodligen fungerar det här fodret bra om din katt är allergisk mot något i maten. Andra foder där man har hydrolyserat proteinet är t ex Hills z/d och Specifics FDD-HY. Jag hoppas att något av de här fodrena kan fungera. Om din katt fortsätter att slicka bort päls trots att hon får en lågallergen kost, så behöver du boka tid till veterinär igen, eftersom det finns flera andra orsaker till att katter slickar bort hår på magen förutom födoämnesöverkänslighet. Om din andra katt är frisk så kan han också äta det här fodret. Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Feline HA Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Feline HA

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever