Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kattmat

Hej
i dagsläget ger jag mina katter spannmålsfritt fr Applaws, tidigare Origen men de blev så otroligt gasiga i magen och fisarna och bajsen luktade som att något var ruttet så jag valde pröva applaws i kombination med färsk frusen blötmat från Vom morgon och kväll. Det verkade vara en rätt bra lösning för gaserna försvann nästan helt.
Nu verkar det dock som att den ena katten lessnat lite på blötmaten och väljer att äta mer torrkulor, men hon verkar inte tugga dem som hon ska och magen verkar inte kunna smälta dem riktigt, för hon kräks rätt var det är och då kommer hela matkulor upp. Sen har hon blivit dålig i magen och bajsen har blivit lösare, men det kanske har att göra med att hon blivit kastrerad för 1,5v sen för lös var hon inte före?
Pratade med vetrinären ang det faktum att hon kräks några ggr i veckan men då hon i övrigt är i mkt fint skick så sa han att jag skulle pröva mat för känsliga magar. Så jag tänkte pröva att byta foder igen Men har ingen aning om vad jag ska välja i denna matdjungel?? Känns som att det behöver vara ett foder som har större kulor så hon inte kan svälja dem hela, eller ska jag sluta med torrfodret helt??
Har ni något tips på hur jag ska göra och vilken mat jag ska välja. Jag vill inte ge dem något fr Royal Canin då de i ett test för några år sen fått mkt dåligt resultat samt att jag anser att de har aldeles för mkt spannmål och för lite bra proteiner i sig.
Jag förstår inte heller varför hon kräks då det inte är hårbollar hon kräks, det är vätska och några hela kulor. Både hon och hennes syster är devonrex och de har inte så jättemkt päls och den andra katten kräks aldrig
mvh Ulrica

Elin svarar

Hej Ulrica! Jag tycker att du ska prova något av de foder som är till för katter med problem med magen, titta på den här länken så hittar du alla som vi har: https://vetzoo.se/katt/kattfoder/veterinarfoder#!alder=all&konsistens=all&omrade=Mage+och+tarm&pris=all&sort=pop&tillverkare=all Jag tror dock inte något av de här fodrena är helt fria från spannmål, kanske kan du tänka dig att prova en period och sedan byta tillbaka om din katt inte verkar må bättre av maten? Det kan också vara idé att prova tillskott med goda bakterier: Veterinary Diets Feline FortiFlora Läs också gärna aritkeln om hundfoder, där står det en del om spannmål, och det gäller även för katt: https://vetzoo.se/artiklar/vanliga-fragor-och-funderingar-och-hundfoder Katter kan precis som vi få problem med magen av många olika orsaker, stress är en, så det kan hända att stressen i samband med kastrationen påverkat din katts mage. Katter kan också ha problem med irriterad tarm, så om inte foder och kosttillskott hjälper så bör du boka tid hos veterinär för att få hjälp med utredning av din katts problem. Jag hoppas att något av ovanstående kan vara till hjälp!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Kosttillskott Veterinary Diets Feline FortiFlora® Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Feline FortiFlora®

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever