Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katt med trög mage

Hej! Jag har en gammal katt (19 år i år) som i många år haft problem med sin mage i form av en kronisk mag/tarm inflammation. Problemet är att han är väldigt hård i magen! Avförningen är torra, hårda kulor och ibland får han förstoppning. Han är kinkig med maten, äter helst blötmat, och tröttnar efter ett tag på att äta samma sort. Tillsätter jag olja i maten vill han inte äta. Vi har blivit rekommenderade att ge veterinärfoder för känslig mage, typ ProPlans Felline EN, Specifics Digestive Support och Hills Feline i/d. Nu har jag läst texten på förpackningarna ordentligt och då ser jag att detta lättsmälta foder faktiskt är för katter med känslig mage/diarré. Är det alltså dumt att ge honom detta foder? Specialfoder för trög mage verkar samtidigt vara för katter med övervikt, och han behöver verkligen inte gå ner i vikt utan tvärtom har han svårt att gå upp. Jag blir alldeles rådvill!! Vad ska jag ge katten att äta?? Vore mycket tacksam för svar. Vänliga hälsningar Anna Sjöqvist och katten Svante.

Karin svarar

Hej Anna De foder nu nämner har mycket riktigt förstahandsinriktning katter med känslig mage/diarré. Men det betyder ofta att de fungerar mycket bra även till förstoppade katter. Tyvärr är det svårt med äldre, magra katter med förstoppning. Det finns inget foder som passar till alla, utan man får prova sig fram. Dels kan du prova de foder du nämnt, men jag skulle vilja komplettera med att du även kan prova Specific Digestive Support FIW. Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Katt/Mage och tarm Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Feline EN Purina Pro Plan Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Feline EN

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever