Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Struvitsten hos hund

Min labrador har opererats för urinsten - struvit -magnesium och amoniumfosfat, om jag uppfattade veterinären rätt, skall börja med ett foder som löser ( ultraljud ca 3 v efter op visar nytt "grus". Hunden har alltid ätit Nordic special + färskfoder, men efter att ha fått ett recept på hemtillverkad kost som förebygger stenar har hon ätit detta (ca 1 vecka) Jag vi nu för säkerhets skull gå över till RC urinary s/o.
1. Hur snabbt ska övergången gå?. Hon har ju aldrig ätit torrfoder.
2.Hunden ska gå ner ca 4 kg. Idealvikten är 26 kg. Hur doserar jag då? Svårt att tyda doseringsanvisningarna på förpackningen.
3 Maten innehåller ris. Står inte hur mycket. Med tanke på arsenikinnehållet i ris vore det intressant att veta och om det finns anledning till oro.
4 Finns det ett annat foder du hellre skulle rekommendera?

Linnea svarar

Hej! Övergången bör ta cirka 1 vecka för din hund. Börja med små mängder torrfoder som du lägger till nuvarande mat och öka långsamt. Följ doseringsanvisningen på påsen för 26 kg (ungefär 360 gram/dygn). Om hon inte går ned i vikt av detta bör du dra ned mer på maten till 75 % av vad du gett eller prova att byta till Royal Canin Urinary Moderate Calorie. Jag är inte orolig över ris i hundmat på grund av arsenikinnehåll - i dagsläget finns ingenting som indikerar att man bör undvika att ge ris till hunden. RC Urinary är ett passande foder till din hund. Tänk dock på att ett ökat vätskeintag minskar risken för urinstensbildning, Ge därför gärna blötfoder eller blötlägg torrfodret till din hund. Hoppas det var svar på dina frågor! Vänliga hälsningar

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Urinvägarna Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Urinary Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Urinary

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever