Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Förebyggande moturinsten

Hej ger en av mina hundar detta foder då han opererats för urinsten men undrar om det är ok att även ge till min andra hund för att förebygga att även han får urinsten i framtiden då han smakat och gärna vill äta av detta foder. Vill tillägga att den andra nyss är fyllda ett år och är en chihuahua. Eller bör man undvika tills eventuella problem uppstår?
Tack på förhand Therese

Anna svarar

Hej Therese! Det är ingen fara att ge detta foder till en frisk hund. Det fungerar förebyggande mot struvitstenar. Om han är frisk behöver han dock inte äta ett veterinärt specialfoder, så sett ur en kostnadssynvinkel kan det vara en onödigt dyr lösning att ge detta foder till en frisk hund. Det viktiga är att den friska unga chihuahuan äter ett kvalitetsfoder för små vuxna hundar som han gillar och som gör att han håller hullet, har fin päls, ork och normal avföring. Men är det praktiskt fördelaktigt för dig att ge honom urinary fodret så är det inget som hindrar dig från att ge detta foder till båda hundarna. Om din(a) hund(ar) har tendens att gå upp i vikt eller om de båda väger under 10kg finns det en version som heter Royal Canin Veterinary Diets Dog Urinary Small son är lämplig. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Urinvägarna Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Urinary Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Urinary

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever