Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Blir hård i magen

Hej!
Har en kastrerad malteserhane på 4 år som har spår i urinen av struvitsten.
Blivit rek royal canin urinary moderate calorie eftersom han gick upp i vikt av hills urinary tract health, som han åt tidigare. Problemet har blivit att avföringen blivit hård och små "kulor".
Funderar på om man kan blanda dessa foder för att få en bättre konsistens? h

Anna svarar

Hej! Man får tyvärr prova sig fram till vad som fungerar bäst både för urinvägarna och för vikten och för tarmen... Om Hills fungerade bra för magen och hunden gillade det så skulle Hills w/d kunna vara ett alternativ. w/d fungerar också till viss del mot struvitsten, men det är samtidigt ett smalt foder som motverkar bantning och det innehåller en hel del fibrer, vilket motverkar förstoppning. Andra märkens (som skulle kunna testas ) struvitfoder är Specific ccd och Proplan UR. Att blanda de två du reda provat så som du själv föreslår känner jag mig lite tveksam till, dels för att du inte haft så bra effekt av någotdera och dels för att det blir svårt för dig att kontrollera exempelvis kaloriintaget, vilket är avgörande om din hund har tendens att gå upp i vikt på fodret. Ge inte fri tillgång till mat utan ge foder endast uppvägt utifrån dygnsintaget på säcken vid specifika måltider. Du kan även blöta upp fodret. Det ökar vattenintaget, vilket till viss del motverkar både förstoppning och urinsten. Öka gärna även motionen :) Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Urinvägarna Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Urinary Moderate Calorie Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Urinary Moderate Calorie

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever