Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hund med leverproblem.

Vår 11-åriga shetland sheepdoog har leverproblem och är ordinerad hepatic foder. Han äter Royals hepatic, han ökar i vikt trots mindre giva. Hills hepatic har de exakt samma innehåll eller är det "magrare". Funderar på att byta hepatic foder, kan det hjälpa mot viktökningen ? Vad skall jag göra för det är inte bra att han ökar i vikt???

Anna svarar

Hej! Man kan absolut prova att byta till ett annat leverfoder av annat märke, men tyvärr är det tal om ganska energirika foder generellt så det finns en risk att din hund går upp i vikt även på andra märken. Men prova exempelvis Specific ckd (heart & Kidney), Hilla l/d eller ProPlan NF. Det kan vara så att det fungerar bättre för just din hund. Framförallt får du nog sänka mängden mat. Ge bara mat vid måltider så du har fullständig kontroll över intaget. Om det ändå inte går att hålla vikten i schack eller din hund blir väldigt hungrig av nedsatt fodermängd kan du diskutera hur du ska göra med din egen veterinär. Det är inte optimalt att en hund med leverproblem går upp för mkt i vikt. Då kanske man får välja ett smalare foder ock ge tillskott för levern vid sidan av istället. Vad som vore bäst för din hund kan jag inte säga eftersom jag inte ser journalen. Man ska alltid ha i bakhuvudet att en hund som har leverproblem och blir rund om magen kanske inte nödvändigtvis är tjock, utan det kan även bero på fri vätska i bukhålan. Ofta ser då hunden bukig ut men är ganska smal över rygg och höfter etc. Det är en helt annan problematik och innebär att du måste kontakta din egen veterinär så fort du misstänker att detta kan vara fallet. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Njurar och lever Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Hepatic Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Hepatic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever