Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder till hund som haft akut pankreatit

Hej!

Min elvaåriga hund fick en lätt-medel akut pankreatit i somras och har sedan dess ätit Royal Canin gastro intestinal low fat. Maten har funkat väldigt bra och han har varit bra sedan dess. Enda nackdelen har väl varit att han behöver äta mer och pendlat litegrann i vikt, men det har vi lyckats lösa.

Eftersom han varit bra så länge tyckte behandlande veterinär att han kunde få byta till ett veterinärfoder med mer energi i och sa då att jag kunde antingen välja Hills I/D eller RC Gastro Intestinal. Han har smakat båda varianterna i mjukvariant och tycker om dem båda. Jag har tittat på de olika alternativen, men är lite fundersam på fettmängden i torrfoder eftersom den verkar skilja sig en del ifrån det han äter nu. Som jag förstått de är alla alternativen "snäll" mat, och det kanske är jag som överreagerar, men tänkte att det var bäst att fråga.

Vilket alternativ är bäst att ge i en övergång som denna?

Anna svarar

Hej! En hund som haft pankreatit ska äta ett lättsmält, relativt fettsnålt foder. Royal Canin gastrointestinal Low fat är ett sådant exempel. Ingen kommer kunna ge dig facit på om han kommer klara av att byta upp sig till vanligt magtarmfoder. Men eftersom han inte verkar fungera helt optimalt på nuvarande diet så håller jag med din veterinär om att man kan testa försiktigt och se. Eftersom han redan äter RC och fungerar bra på det hade jag nog fortsatt med det istället för att byta producent. Om du upplever att det känns som ett stort steg att gå direkt till RC gastro intestinal så kan du ju ta mellansteget över till RC Gastro intestinal moderate calorie. Byt foder långsamt och gradvist och håll koll på honom. Kommer symtomen tillbaka så kontakta din veterinär och gå direkt tillbaka till Low fat.

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Gastro Intestinal Moderate Calorie Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Gastro Intestinal Moderate Calorie

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever