Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder efter leverinflammation

Hej!
Jag har en 11-årig sheltie som i början av året drabbades av pancreatit. I samband med det började han äta Royal Canin Intestinal och förbättrades snabbt av det. Dock normaliserades inte levervärdena helt varför ett ultraljud gjordes i slutet av maj. Då konstaterades akut kolangit/kolangiohepatit med ett förstadie till mycosele (heter det så?) Under en månads tid har nu min hund fått Ursofalk, Zentonil samt Hills l/d. Prover tagna nu i veckan visade normaliserade levervärden. Vet. rekommenderade att sluta med läkemedlen men fortsätta med l/d i en månad till för att sedan byta till vanligt foder med lägre fetthalt. Min fråga är nu- vilket foder ska jag sedan välja för att minska risken för att något av tillstånden återkommer? Kan jag återgå till Intestinal eller till ProPlan seniorfoder som han åt innan sjukdomen eller finns det något annat foder som är mer lämpligt? Undrar också om det är ok att ge kosttillskott för lederna med glukosaminer eller om det kan ha negativ inverkan på levern/bukspottkörteln?

Tack på förhand! /Maria

Karin svarar

Hej Maria ProPlan Senior innehåller för mycket fett för en hund som haft pancreatit. Men Royal Canin Intestinal Low Fat eller Hill's i/d Low fat brukar fungera utmärkt för hundar med pancreatit och leverproblematik. Det du ska titta efter på påsen är att fetthalten inte är över 7-7,5%. Det är helt ok att ge kosttillskott med glukosaminer, det påverkar inte negativt på något sätt. Hoppas din hund får vara frisk många år till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Gastro Intestinal Low Fat Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Gastro Intestinal Low Fat

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever