Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Valp med ev. allergi

Hej!
Jag har fått detta foder tilldelat till min 14 veckors valp JRT som vi misstänker allergi på. Men jag undrar eftersom en valp i denna ålder har ett annat behov en en vuxen hund hur mycket ger jag? På förpackningen står inte något om att detta foder bör ges till valpar.Han väger idag lite över 4 kg. Tycker kulorna är galet stora att använda som belöning på expl.vis valpkursen han blir ju mätt på 6 st i princip. Funkar inte så bra.

Karin svarar

Hej Vad tråkigt att er valp kanske är allergisk. En valp i den storlek och ålder som er är behöver ungefär 1,6 gånger så mycket som en vuxen hund. Det innebär att han behöver ungefär 580 kcal metaboliserbar energi per dag. Om du skall ge honom av Royal Canin Veterinary Diets Dog Hypoallergenic så rekommenderar jag att du köper det som är för små hundar, det heter Small dogs och har betydligt mindre kulor. Av det fodret så går det åt ca 140 g per dag för att ge din valp 580 kcal metaboliserbar energi per dag. Du får väga hemma hur många dl/koppar/mått som väger 140 g och sen fördela dem på 3-4 ggr/dag. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever