Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Min tik luktar lääänge innan och efter löp

Hej!

Jag har 2 hundar(tikar) var av den ena luktar otroligt mkt innan och efter löp otroligt länge.
Dem båda går på hunddagis. Han som äger dagiset tycker det är lika underligt varje löp.
Idag uttryckte han dig att vi provar och det gjorde vi men hanhundarna blir som tokiga😂Han sade att ngt måste vara fel.
Dem är i ett eget löprum och har där vart sen 1 augusti.
Hon mår i övrigt bra. Lite av en lat/bekväm tjej förutom då man leker med henne på promenaderna. Min andra tik är tvärt om och marserar på som bara den.
Hon har även sista året börjat klia sig mer. Min andra tik har allergi/klåda.
Men tänkte om hon som luktar gott kan klia mer pga av höga hormonhalter.
Vet att en vet reagerade en gång på hennes låga hjärtaljud! Men hon är annars en soft cool hund.
Tänkte om ni har ngn ide eller erfarenhet kring detta.
Kan man ta hormonprover, ultraljud på livmoder??

Med vänlig hälsning, Sandra ägare till 2 Bichon Frise.

Elin svarar

Hej Sandra! Om din hund verkar mer intressant än vanligt även efter löpet så kan det ibland vara tecken på något problem, men det behöver inte vara det. En del tikar med klådproblem verkar ha mer problem runt löpet, men det är inte normalt för en hund att klia mer under löpet. Om din hund kliar/slickar/naggar så mycket att hon har svårt att komma till ro eller om huden ser irriterad ut så är det klokt att boka tid till veterinär för koll. När det gäller livmodern - livmoderinflammation uppkommer oftast i anslutning till löpen, och tecken på livmoderinflammation kan vara trötthet, flytning, feber, ökad törst, dålig mage mm, så om din hund har något sådant är det också klokt att boka tid till veterinär. Om din hund verkar må helt bra och som vanligt är det inte så troligt att hon har problem med livmodern, men det är klokt att vara uppmärksam på henne så att det inte dyker upp något. Om det finns misstankar om att det är problem med livmodern kan det vara klokt att ultraljuda livmodern, vid ultraljud av livmodern tittar man bland annat efter om det t ex finns vätska i livmodern (vilket kan tyda på livmoderinflammation). När det gäller hormonprover så finns det hormonella sjukdomar (t ex sköldkörtelsjukdom och cushings sjukdom) som kan göra att hunden får problem med pälsen, de hormonella sjukdomarna brukar dock sällan orsaka klåda, och om hunden har någon hormonell sjukdom brukar den också ha andra symptom förutom pälsförändringar. Om din hund endast kliar sig litegrann och annars verkar må bra så kan man ibland börja med att schamonera med milt schampo för att se om det hjälper klådan. Om klådan inte lugnar sig med schamponering kan det vara klokt att boka tid till hudkunnig veterinär för kontroll. Förslag på schampo, titta t ex på allermyl: Allermyl Schampo eller calm: Douxo Calm Shampoo det är också klokt att använda balsam efteråt: Humilac Spray Balsam Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever