Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kliar sig ihuvudet

Jag har en dvärgpudel på 1½ år. Hon kliar sig i huvudet (pannan). Nu är pälsen enormt kort och tunn där, Det syns ingenting. Inget mjäll och hon är inte röd eller irriterad Pälsen är styvare och torrare där än på övriga kroppen.
Hon äter VOH.Kyckling med ris.Jag har två äldre (13 och 11 år) pudlar till som är lite överviktiga och har därför blivit rekommenderad denna mat.Den lillafårockså lite Orijen Regional Kan det vara foderallergi? .Funderar på att gå över till Sund Hundmat.

Anna svarar

Hej! Det kan finnas en lång rad av olika förklaringar till hennes klåda. Jag tycker att du ska börja med en undersökning hos veterinär för klådan innan du börjar mixtra en massa med fodret. Foderallergier är ofta komplexa och det kan vara svårt att hitta ett fungerande foder på rak arm, bortsett från genom sk. hydrolyserade foder som man ger efter en veterinärundersökning där foderallergi misstänks. Det kan finnas en rad av icke-allergiska förklaringar till hennes klåda så känns onödigt att byta foder innan man hittat en trolig förklaring till klådan. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever