Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder till hund med ibd

Hej!
Jag har en papillonhane som är 13 år och som för några år sedan blev diagnosticerad med IBD. Han har även lite problem med hud och öronproblem, rinnande ögon och misstanke om foderallergi. Han har nu i några år, på veterinärs rekommendation, stått på Royal Canins Hypoallergenic då dom sa till mig att det var det bästa med ett hydrolyserat foder pga IBD.
Men det jag undrar över är varför han måste stå på ett hydrolyserat foder och varför det isåfall är bättre än ett vanligt foder?
Det finns ju många foder som innehåller snälla proteiner mot magen bla tex hjort, kanin och olika fisksorter. Skulle man inte kunna ge honom ett sådant foder? Eller varför är just veterinärfodren bättre till en sjuk hund?
Det jag har reagerat mycket på i innehållet i Royal Canins veterinärfoder, både torrfoder och burkmat, är ju att dom använder väldigt mycket och många olika konserveringsmedel. Hur kan det vara bra egentligen för en hund som har IBD?

Elin svarar

Hej! Vad bra att du funderar över vad som är bäst för din hund. Hundar med mag och hudproblem behöver inte alltid stå på hydrolyserat foder. Ibland kan man hitta ett foder med en proteinkälla som fungerar bra för hunden. Det som man brukar vilja göra då är att försöka hitta ett foder med endast EN proteinkälla, samt att man försöker hitta en proteinsort som hunden inte tidigare ätit (detta eftersom man vet att om hunden blir allergisk så utvecklar den vanligen allergi mot något som den ätit under en tid). Tyvärr är det nog inte så att man generellt kan säga att vissa proteinsorter är snällare mot alla magar, hundar är individer och fungerar lite olika bra på olika foder. Fördelen med hydrolyserat foder är att proteinet är sönderdelat i mindre delar, vilket gör att det är mindre risk att kroppen reagerar allergiskt på det (men en del hundar kan reagera även på den här typen av foder, och olika hydrolyserade foder innehåller proteiner som har sönderdelats olika mycket). Lite mer allmän information om allergi och foder finns här: https://firstvet.com/sv/artiklar/klada-och-allergi-hos-hund När det gäller konserveringsmedel - hör gärna av dig igen till vår kundtjänst på info@vetzoo.se och berätta om det är några speciella konserveringsmedel du funderar på, så kan jag kolla upp och försöka ge så bra svar som möjligt (kopiera gärna både din fråga som du ställt här och mitt svar, så att jag säkert minns vad det handlar om) Med vänlig hälsning

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever