Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder till hund

Jag har en liten blandras tik som är mycket kräsen vad gäller mat det är inte lätt att hitta ett bra foder till henne jag brukar blanda ut det med burkmat. min fråga gäller om ni har något bra foder att rekommendera till en kräsen hund. Hon är drygt 2,5 år. Tänkte även passa på att fråga om min dotters hund en blandning på schäfer och malinois 7 år hon är lite överviktig och har allergisk klåda och svampinfektion på magen finns det något bra foder att rekommendera till henne.Tack Lilian N.

Karin svarar

Hej Lilian Den vanligaste anledningen till att hundar är kräsna är att de helt enkelt inte är hungriga och det beror oftast på att de är lite i rundaste laget. Ingen frisk hund svälter sig utan kommer att äta det som serveras om de blir hungriga. På en normalviktig hund skall man se en tydlig midja både uppifrån och från sidan. Du skall också känna revbenen på sidan av bröstkorgen lika tydligt som du kan känna benen i din egen hand om du knyter den och stryker lätt över handryggen med andra handen. Det som är viktigt om man har en hund som är lite kräsen är att ge ett foder som har hög energihalt/energitäthet, så att hunden inte behöver äta så stor mängd för att få i sig tillräckligt. Bra exempel på sådana foder är tex Specific CAD eller Science Plan Canine Adult Performance. Annars kan du prova att ge färskfoder eftersom det oftast uppskattas av kräsna hundar. Då kan du ge tex Vom og Hundemat Sprint eller något från M.U.S.H. Till din dotters hund skulle jag rekommendera tex Hill's z/d ultra eller Royal Canin Veterinary Diets Dog Anallergenic. Men sen måste man alltid anpassa mängden foder efter den enskilda individen. Man kan börja ge 80% av den mängd som står på påsen. Efter en vecka känner man på hunden (eller väger den) om hon inte gått ner i vikt så får man minska lite till. Tappar hon för fort i vikt så ökar man mängden lite. Hoppas detta var till hjälp!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Dog Derma Anallergenic Royal Canin Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Dog Derma Anallergenic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever