Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kattmat

En av våra fyra katter är rekommenderad särskilt foder pga kristaller i urinen. ( Roya canin urinary S/O) Kan de andra katterna äta av detta foder också? De är så vitt vi vet helt friska 3, 9 och 10 år gamla.
Hälsningar Elisabeth

Anna svarar

Hej Elisabeth! Spontant skulle jag inte rekommendera det. Fodret är dels surgörande (vilket behövs vid hennes typ av kristaller) och dels är det onödigt dyrt och somliga katter kan ha en tendens att lägga på hull. Det är inte farligt om de andra katterna får lite av hennes foder, men jag hade inte gett det som enda foder framöver. Det är mycket bättre att du vänjer katterna vid att få mat som portioner var för sig vid specifika måltider. På så vis kan du ge var katt det foder den behöver och den mängd som katten behöver. Förr eller senare kan en eller flera av dina katter behöva eget specialfoder för sjukdom eller bantningsfoder så det är lika bra att komma in i en enskild foderrutin direkt, därmed har du även bättre koll på vad varje katt äter.

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Urinvägarna Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Urinary Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Urinary

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever