Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vilken typ?

Har en pigg, frisk, glad, kastrerad normalviktig hane på sju år som för ca ett år sedan hade kristaller i urinen. Han fick behandling och veterinärfodret. Efter det har han inte alls haft några tendenser till problem. Han behöver däremot lite mer kalorier i maten för det är en glad och aktiv innekatt som gör av med mer än vad han får i sig. Han har alltid mat framme och kan reglera det bra, har aldrig varit minsta överviktig. Han är frisk på alla sätt men behöver lite extra energi tror jag. Veterinärfodret har ju något mindre kalorier. Ska jag fortsätta ned royal canin Urinary veterinärfoder eller kan jag gå över till royal canin Urinary care?

Elin svarar

Hej! Jag har tyvärr lite svårt att svara på din fråga eftersom jag inte känner till din katts sjukdomshistoria i detalj, generellt brukar jag dock rekommendera följande: Om det fanns stenar i urinblåsan eller urinröret så kan det vara klokt att göra en kontroll hos veterinär med urinprov och allmän undersökning, eventuellt inklusive ultraljud av urinblåsan, innan du byter foder. Om det inte var stenar eller stopp i urinröret utan enbart kristaller som sågs på ett urinprov så går det förmodligen bra att byta till annan mat. Kom ihåg att det som är allra viktigast för att minska risken för att kristaller ska klumpa ihop sig till sten eller grus är att se till att katten får i sig tillräckligt med vätska, dvs ge blötmat eller häll extra vatten på torrfodret. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Urinvägarna Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Urinary Moderate Calorie Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Urinary Moderate Calorie

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever