Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Urinary s/o moderat calorie

Hej, vår katt, en brittisk korthår kille på snart 12 år har ätit detta foder i nästan fem års tid pga problem med urinvägarna. Eftersom han dessutom har drabbats av tandsjukdomen FORL och numera inte har några tänder kvar vill han endast äta blötmat. Detta foder finns i blötmat också men eftersom han är en ganska stor kille går 100 grams påsarna åt som smör i solsken. Och det blir väldigt dyrt dessutom. Skulle man kunna kombinera denna blötmat med ett friskfoder och endå få bra effekt på stenarna som bildas i urinblåsan?
Med vänlig hälsning,
Emma

Elin svarar

Hej Emma! Man vet att det allra viktigaste för att förhindra återfall i urinsten och urinvägsproblem är att se till att katten får i sig tillräckligt med vätska, så det är väldigt bra att du ger blötmat. Se också till att ha vattenskålar på flera ställen hemma. Om din katt har haft stora problem med urinsten så kan det vara idé att inte byta till annan mat, det du kan göra isåfall är att prova att köpa torrfodret och blöta upp och se om han kan tänka sig att äta det (ibland kan man behöva smyga in det blandat med blötmaten under en längre period). Om din katt endast haft lindriga problem med urinvägarna så kan det gå bra att ge friskfoder -blötmat (spä gärna ut med lite extra vatten). Det allra bästa är dock om du kan diskutera foderval med din behandlande veterinär som känner till din katts sjukdomshistoria (som har undersökt din katt och har tillgång till journal och provsvar). Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Urinvägarna Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Urinary Moderate Calorie Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Urinary Moderate Calorie

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever