Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Royal canin veterinary diet - urinary s/o moderate calorie

Hej!


Jag undrar vilket foder som är bäst för katter som behöver gå ner i vikt Royal Canin Veterinary Diet - Urinary S/O Moderate Calorie eller Hills metabolic torrfoder?


Mvh Molly


Anna svarar

Hej Molly! Du frågar om olika typer av foder. Royal Canin s/o är ett foder gjort för katter med sk. struvitstenar i urinen. Det är kalorisnålt för att undvika övervikt bäst möjligt, men det är inget bantningsfoder. Hills metabolic är ett underhållsfoder som man ger efter bantning. Det är också lämpligt till katter med struvitsten, men inte ett deciderat urinvägsfoder. Inget av dessa foder är ett bantningsfoder. Det låter som om det du vill är att banta din katt? Isåfall ska du ge katten ett bantningsfoder tills den uppnått sin målvikt, därefter kan du byta till ett underhållsfoder som bibehåller vikten. Börja med ex. Hills r/d, Specific frd, Royal Canin obesity för att banta katten. Men eftersom du nämner 2 struvitfoder så blir jag konfunderad. Har din katt struvitsten eller vill du bara förebygga det i framtiden? Om katten har struvitsten och din veterinär anser att struviterna ska prioriteras högre än bantningen (beroende på vad som orsakar din katt störst hälsorisker) så ska du välja det foder som veterinären rekommenderat. sannolikt isåfall exempelvis Royal canin s/o moderate eller Specific fcd light. Skriv igen om du vill ha ytterligare hjälp och förtydliga din fråga!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Urinvägarna Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Urinary Moderate Calorie Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Urinary Moderate Calorie

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever