Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Njurfoder

Hej. Min Sibiriska katt, 3 år har nyligen (i februari) fått ett förhöjt kreatenin på 190 och ska äta njurfoder. Min fråga är om jag kan ge både Royal Canins Renal och Hills k/d blötmat? (Varannan gång). Är det ok att blanda olika sorters märken varje dag?
Han är kinkig i maten och vill ha varierad kost för att äta. Han väger 5,2 kg och äter ca 2 2/3 påse/ dygn. Oavsett märke. Är det tillräckligt? Jag får inte i honom mer.
Han har gått ner i vikt från 5,9kg till 5,2 kg sen jag fick byta mat från Canagans torrfoder till njurmaten i februari. Men min veterinär tycker att det är ok, bara han inte går ner under 5kg. Han vill inte längre äta torrfoder, men jag serverar ändå Royal Canins renal vid sidan om. Det händer att han äter några kulor ibland.
Med vänlig hälsning,
Jeanette

Elin svarar

Hej! Ja, det brukar gå utmärkt att variera och blanda mellan olika typer av njurdieter. För att veta om det är tillräckligt med mat som han äter så är det bästa att väga honom regelbundet (t ex en gång per vecka), detta eftersom energibehovet varierar lite från individ till individ pga av både genetiska orsaker och aktivitetsnivå. Dvs väg din katt varje vecka och anpassa mängden mat så att han håller en bra vikt. Om du märker att han fortsätter att tappa i vikt trots att du försöker variera maten så skulle jag rekommendera att du kontaktar din veterinär igen, katter som har problem med njurarna kan bli illamående och därför äta sämre, och då kan det behövas hjälp mot illamåendet. En del katter förlorar också protein med urinen när de har njursvikt, vilket man också kan minska med medicinering. På de här länkarna finns lite mer information om njursvikt: http://veterinaren.nu/katt/sjukdomar/urinvagarna/kronisk-njursvikt-katt https://firstvet.com/sv/questions/view/katt/160/hur-behandlas-njursvikt-hos-katt Här finns också en ganska ny behandlingsguide för katter med njursvikt som vi veterinärer har till hjälp när vi behandlar katter med njursvikt: https://lakemedelsverket.se/upload/om-lakemedelsverket/publikationer/information-fran-lakemedelsverket/2017/Info_fran_LV_veterinarsupplement_2017_webb.pdf Med vänlig hälsning

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Njurar och lever Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Renal Chicken Portionspåsar Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Renal Chicken Portionspåsar

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever