Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Renal och njursjukdom

Hej!

Min ena katt ska på veterinärens inrådan äta njurfoder pga förhöjt crea. Vi fick rekommenderat Royal Canin Renal, och han äter både torrfodret som står framme jämt och mjukmat i portionspåse som han får till frukost och middag. Även dom friska katterna äter njurfoder med ok från veterinären.

Mina katter är "vana" att ha två sorters torrfoder framme bl a, så min fråga är om jag även kan ha Eucanubas t ex, dvs samtidigt som Royal Canin´s Renal? Eller förstör det verkan på fodret om man blandar olika fabrikat? Samma fråga gäller även mjukmat. Kanske lite löjligt men vill inte göra alltför stora förändringar :-)

Vänliga hälsningar Åsa

Anna svarar

Hej! Du kan blanda olika producenters veterinärfoder för njurarna. Det gäller både mjuk- och torrfoder. Du bör dock undvika att ge annat än njurfoder till en katt med njursvikt. När det gäller de friska katterna är njurfoder i längden en aning proteinsnålt. Därför skulle jag rekommendera att du ger en liten portion vanlig mjukmat vid sidan av (i smyg så den njursjuka katten inte snor av den maten). Exempelvis Specific fxw. Gör du så kan du utan problem låta njurfodret stå framme till dem alla. Jag förstår att det är praktiskt att låta katterna äta fritt. Tänk bara på att det innebär att det blir svårare att kontrollera förändringar i aptit och vikt. Därför finns det fördelar med att ge mat i måltider till alla katterna och inte låta dem gå och småäta när det passar dem. Ta en förändring i taget, men överväg gärna att börja ge mat i måltider. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Njurar och lever Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Renal Beef Portionspåsar Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Renal Beef Portionspåsar

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever