Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katt, sura uppstötningar.

Hej min bondkatt Busen 11 år,har alltid fått Royal Canin torrfoder lite olika men typ outdoor +7 och någon påse blötmat (ultralight i sås,jättegott)/fisk nån gång i veckan.
Sedan ett par år tillbaka har han haft problem med magen, troligtvis efter att han var inlagd över natten hos veterinär och blivit stressad.
För det var efter det som detta började visa sig, hosta och sura uppstötningar. Jag tog upp det med veterinär i Kalmar där jag bor.
Kontrollerade då mage med ultraljud och lämnat in prov på avföringen./OK
Fick rådet att ge Royal Canin Gastro Intestinal. Jag valde moderate calorie, för att hålla vikt nere(han väger 6 kg, stor katt). Samt ge Losec och pepcid vid behov. Det verkar nu som att det är torrfodret som är boven, verkar fungera bättre om han får mera blötmat och mindre torrfoder. Kan det vara så att han inte ska ha torrfoder och helt gå över på blötmat. Dricker bra med vatten annars. Jag läste att man kan blanda ut torrfodret, i så fall med vad. Om han ska ha blötmat vad ska man välja då. Har du/ni några tips och råd! Han ska ju inte ha sura uppstötningar och behöva äta Losec i onödan om man kan ändra på fodret. Tack/Peter!

Linnea svarar

Hej Peter! Man kan absolut ge bara blötmat om han verkar fungera bättre på det. Lämpligast är sannolikt att ge gastrointestinal blötfoder (eller liknande foder från något annat märke) men om hans mage fungerar bra även på annat blötfoder kan du naturligtvis ge det. Jag vet inte riktigt vad man menar med blanda ut torrfodret så det kan jag tyvärr inte svara på. Om det inte går att hålla hans mage okej med specialfoder kan det vara idé att gå vidare i utredningen av hans magproblem. Det kan t.ex. vara bra att göra en kameraundersökning av magen och ta vävnadsprover för att undersöka om det finns några kroniska inflammatoriska förändringar. Hoppas det var svar på din fråga! Vänliga hälsningar

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Mage och tarm Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Gastro Intestinal Wet Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Gastro Intestinal Wet

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever