Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foderallergi?

Tidigt i år upptäckte jag en stor kal fläck på min katts skuldror. Fick info att det var foderallergi. Katten hade fått Sciens Hills dietfoder. Jag bytte detta men nu när jag upptäcker ytterligare kal fläck på katten så har hon ätit Royal Canin, speciellt foder för steriliserade katter. Kan det vara samma problem? Hon är självklart steriliserad men vad kan det annars vara? Orolig över vad det kan bero på. Tack på förhand!

Anna svarar

Hej! Om man har misstänkt foderallergi så är inte Royal Canins kastrationsfoder ett foder som är speciellt anpassat efter din katts behov. Så det foderbyte du gjort skulle kunna ligga bakom besvären isåfall. Men det är ju jättesvårt för mig att gissa då jag bara har ditt mail att gå på. Jag tycker att du ska kontakta din egen veterinär och diskutera vad som hänt och vad som eventuellt skulle kunna misstänkas ligga bakom besvären. Med tanke på den tid som gått kan det mycket väl vara klokt med ett återbesök hos veterinären. Om man verkligen tror det kan vara en allergi så ska din katt enbart äta speciellt allergifoder under en ca 2 månader lång period. Detta foder är sk. hydrolyserat foder speciellt anpassat för foderallergiska katter. Exempelvis Royal Canin Hypoallergenic. Om man däremot misstänker att din katt reagerar mot något i miljön så kan det vara aktuellt att ge lite annan typ av allergifoder som hjälper till att bygga upp hudens naturliga skyddsbarriär. Exempelvis hills d/d. Oavsett orsaken så ska du inte gå och vara rolig över din katt utan man bör utreda henne vidare så man hittar orsaken och får så bra bukt med besvären som möjligt. Lycka till!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Allergi Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Veterinary Diets Cat Derma Hypoallergenic Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Cat Derma Hypoallergenic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever