Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kräkning vid tom mage

Hej, jag har en valp på 8 månader. English Toy Terrier som är känslig för att bli tom i magen på natten. Då blir hon illamående och kräks galla och ser ut att ha ont i magen på morgonen. Har avhjälpt det genom att ge lite torrfoder på natten och det har fungerat rätt bra.

Dagtid äter hon färskfoder som bas med lite torrfoder i för att hålla igång magen.

Senaste morgnarna har hon mått illa trots mat på natten. Inte kräkts men smackat och slickat sig om munnen och sett ut som om magen gjort lite ont. Hon har även sovit sämre på natten känns det som.

Hon är pigg och glad. Busar. Äter sin mat. Går på promenader. Fiser inte. Har inte slemmig avföring men tar ibland tid på sig att bajsa.

Idag köpte jag fortiflora samt laktosfri yoghurt med bra bakteriekultur. Valpen har fått en dospåse idag och jag tänkte fortsätta några dagar och se om det gör skillnad. Vad tänker ni?

Elin svarar

Hej! Jag tycker att det låter som en klok idé. Om du inte redan gör det så dela upp maten på flera mindre mål under dagen. Om hon inte blir bättre i magen på ett par dagar är det klokt att söka veterinär, försök gärna få tag på en veterinär direkt som har specialintresse för mag och tarmproblem. Jag hoppas att din lilla valp snart mår bättre!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Kosttillskott Veterinary Diets Canine FortiFlora® Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Canine FortiFlora®

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever