Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kanin dålig i magen

Jag har en fransk vädur som efter förstoppning fått microlax samt parafinolja. Nu två veckor efteråt är hon fortfarande kladdig i baken. Kan jag ge FortiFlora till henne (anpassat till hund)? Har de hemma nämligen.

Marianne svarar

Det är bra att det verkar ha gått bra den här gången men för framtiden ska du inte ge Microlax om kaninen inte vill bajsa. Paraffinolja kan vara OK ibland men det ska en veterinär avgöra. När det gäller att få ordning på en lös mage, ska man använda produkter för kaniner, t.ex. Fibreplex, Oxbows Critical Care, Bio-Lapis, Synbiotic D-C eller Pro-Fibre Rabbit. Dessa produkter kan användas under en begränsad period i ett akut skede. På sikt är den bästa "mag-medicinen" en bra kost. Läs artikeln på veterinären.nu om kaninskötsel så får du bra utfodringsråd. Läs gärna också artikeln om mag och tarmsjukdomar på kanin så får du mer insikt i hur en kaninmage fungerar. Blir det inte ordning på magen med ovanstående behandling, bör du kontakta veterinär. Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Kosttillskott Veterinary Diets Canine FortiFlora® Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Canine FortiFlora®

20% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever