Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Fortiflora för att få hunden att dricka vatten

Hej,
Hugo är en Pommerian (75% och 25% Apfenpincher)på snart 2 år som alltid varit dålig på att dricka, nu vägrar han i princip. Har försökt med spruta men det känns inte optimalt. Fick rådet att köpa FortiFlora och strö över vattnet (eftersom det smakar gott) vilket jag gjort med gott resultat. Har tagit ca.. 1 dl vatten och strött över lite FortiFlora och hunden dricker. Tyvärr så rör han inte vatten utan FortiFlora, än i alla fall (har bara gett honom detta 1 dag ca. 2ggr = 2 dl. vatten).
Fråga, kan jag fortsätta med detta och förhoppningsvis få honom att på sikt dricka vatten utan tillskott.
Han är för övrigt pigg, frisk, äter bra (torrfoder).

Hälsningar Siw Nilsson

Anna svarar

Hej Siw! Det är inte skadligt att strö fortiflora på vattnet så det skulle du kunna fortsätta med. Frågan är dock om din hund verkligen dricker så dåligt som du tror? En liten hund behöver inte dricka så väldigt mycket. Lagom mängd vatten är ca 0,5dl per kilo kroppsvikt och dygn. Om hunden äter mjukmat/färskfoder så får den i sig en ganska stor del av dygnets vätskebehov via maten. Men om hunden äter torrfoder är det viktigt att se till att hunden dricker. Så du skulle kunna hälla vatten i maten eller ge din hund mjukmat för att öka hundens vätskeintag på ett enkelt sätt. Hoppas mitt svar var till hjälp!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Kosttillskott Veterinary Diets Canine FortiFlora® Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Canine FortiFlora®

9% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever