Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Äter avföring

Hej
Jag har 1 japanese som äter avföring. Hjälper pro-fibre. Det verkar inte vara pulver. Utan pellets. Han är krånglig i maten och får ofta diaree. Har köpt djurapotekets mag & tarm, han är numera fin i magen. Han äter Nordic färskfoder med lite mage & tarm. Är pro-fibre smaklöst? Går det att krossa pelletsen? Eller har du nåt annat förslag. Pro-Soluble är det bättre?

Elin svarar

Hej! Det är tyvärr inte säkert att det hjälper att ge din hund kosttillskott. Det finns hundar som verkar gilla att äta avföring. Om han numer är bra i magen och inte längre har diarré alls så tycker jag att du ska fortsätta med Nordics färskfoder och mage och tarm-tillskottet. Pro-fibre är inte helt smaklöst, det har smak av nötkött. Pelletsen går att lösa upp och blanda i maten. Skillnaden mellan pro-fibre och pro-soluble är att pro-fibre innehåller både fibrer och goda bakterier samt FOS (ett ämne som gör att de goda bakterierna trivs i tarmen), pro-soluble innehåller endast goda bakterier. Det du ger, svenska djurapotekets mage och tarm, innehåller vattenlösliga fibrer (psylliumfrö) som kan hjälpa konsistensen på avföringen. Dvs du ger redan din hund tillskott av fiber. Om du vill ge ytterligare tillskott så skulle jag rekommendera att du ger något som innehåller snälla bakterier och inte mer fibrer, t ex pro-soluble eller fortiflora. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Kosttillskott Veterinary Diets Canine FortiFlora® Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Canine FortiFlora®

9% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever