Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Allergi och dålig andedräkt

Hej. Jag har en 3år gammal dansk svensk gårdshunds hane.
Han har haft problem med klåda, framförallt i baken, och åker kana och dyligt. Han har även något fruktansvärt dålig andedräkt, och det känns som lukten kommer från magen, då det inte hjälp med tandstensbortagning. Han har även opererat bort sina tonsiller. Hans avföring ser dock bra ut. Veterinären rådde oss att börja med Royal Canin Hyperallergenic, och vi ser en viss skillnad med klådan. Men nu tänker jag att det här med den extremt dåliga andedräkten har med magen att göra. Han äter dessutom mycket gräs, men kräks inte så ofta. Finns det något annat bra veterinärfoder som vill skulle kunna prova?

Karin svarar

Hej Alexandra Det du beskriver med klåda i rumpan, dålig andedräkt och gräsätning är rätt typiskt vid foderintolerans och mag/tarminflammationer. Royal Canin Hypoallergenic är ett bra foder vid foderallergi, men om ni inte känner att det räcker fullt ut så kan ni prova Specific Food Allergy Management CDD-HY eller Hill's Prescription Diet Canine z/d Ultra Allergen Free. Men tänk på att ge fodren en riktig chans innan ni byter. Det kan ta 6-8 veckor innan man ser någon förbättring och det är viktigt att de inte äter någonting annat än fodret under tiden. Dvs inga tuggben, godsaker, matrester osv. Om inte något av dessa foder fungerar så tycker jag du ska gå tillbaka till din veterinär och fortsätta utredningen av klåda och mag/tarmbesvär. För det ska inte din hund behöva leva med hela livet! Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Canine EN Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Canine EN

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever