Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Allergi

Hej!
Min bullterrier är extremt allergisk mot kvallster och pollen och är dessutom känslig i mage. Han får diarre nästan varje gång vi byter foder eller när han får någonting annat än foder att äta. Han får kortysol 2 ggr om dagen och är regelbundet kontrollerad av veterinär. Han har ätit Hills d/d med en god resultat, z/d med mindre god (var dålig i mage), Purina HA och Specific, både ganska OK, men inget av de har verkligen hjälpt själva huden, som är irriterad och kliar. Han brukar även få vätskande knölar, som läker väldigt länge. Det är alltså framförallt huden som behöver stöd. Nu funderar vi på att prova DRM, blir det bättre än HA i detta fall?
Mvh
Maja

Elin svarar

Hej Maja! Om din hund inte är allergisk mot något i maten, så fungerar förmodligen DRM bra. Om din hund däremot är allergisk mot något i maten, så beror det på vad han är allergisk mot, ifall fodret fungerar eller inte. Ett alternativ är att låta honom stå kvar på något av de foder han fungerar på och istället tillsätta omega-3, t ex Viacutan. Eftersom du går regelbundet på kontroll till veterinär, så tycker jag dock att du ska fråga din behandlande veterinär om huruvida det är en bra idé att byta foder och ev lägga till kosttillskott, eller inte. Om din hund enbart är allergisk mot kvalster och pollen, så spelar fodret mindre roll, det som kan hjälpa är att ge tillskott eller välja foder som innehåller omega 2 (essentiella fettsyror). Men som sagt, diskutera med din veterinär först! Jag hoppas att mitt svar kan vara till någon hjälp!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hud och päls Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Veterinary Diets Canine DRM Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om Veterinary Diets Canine DRM

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever