Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Neutered satiety balance torrfoder

Har två kastrerade katter på 1 år som efter kastration båda äter detta torrfoder. Har fått rek av veterinär att hanen ska ha 55 gr torrfoder om dagen och hans syster 50gr. Nu är det så att båda kastar i sig maten varje gång den serveras.. De är mer eller mindre hungriga hela tiden och verkar inte bli mätta. Hanen har t om tjuvtagit sig in i matfodersäcken och krupit in i den och mumsat i sig mat utöver ransonen ;-) Är det bättre att byta till ett näringstattigare foder, så att dem kan få mera torrfoder bitar?
Kan blötfodret neutered weight balance mätta bättre och att jag ger en påse morgon och kväll? Katterna har ätit torrfodret i ca 6 månader nu. Pälsen är fin och dem är för övrigt friska, nyvaccinerade och välmående, men som sagt båda är hungriga jämt- främst hanen.
Tacksam för vägledning
Mvh Mariana

Elin svarar

Hej Mariana! Det är ett vanligt problem som du beskriver. Det finns lite olika sätt man kan prova: - man kan ge fodret i flera mindre portioner under dagen och gärna sprida ut det över en bricka eller på en matta så att katten får jobba lite mer för att få i sig maten .- man kan prova att blöta upp fodret (ge gärna i flera portioner om dagen och prova gärna att sprida ut maten över ett större fat så att det tar lite längre tid för katten att få i sig maten) - man kan prova att byta till ett annat foder med lägre kaloriinnehåll Generellt så tror man att blötfoder verkar ge bättre mättnadskänsla än torrfoder, välj därför gärna det om du har möjlighet (katter är också generellt dåliga på att dricka så jag brukar rekommendera blötmat) Välj gärna en blötmat med hög proteinmängd och låg kolhydratmängd, många katter verkar må bättre på det och ha lättare att gå ned i vikt, titta t ex på Bozitas: Feline Indoor & Sterilised Tetra Kom ihåg att katter också behöver mental stimulans, lek gärna med dina katter ett par minuter dagligen, om möjligt så kan man gå ut med dem i koppel. Det finns också olika aktiveringsleksaker som man kan prova (det finns sådana man kan lägga maten i: https://vetzoo.se/katt/leksaker/stimulans ) Här finns en bra artikel om hur man kan optimera hemmamiljön för sin katt: http://veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/berika-kattens-inomhusmiljo Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder VCN Cat Neutered Satiety Balance Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om VCN Cat Neutered Satiety Balance

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever