Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder till överviktig nykastrerad hane

Hej Har just kastrerat min 1,5 åriga bondkatt, hane, ute katt som går ut och in som han vill. Han är inte särskilt stor och grov men väger vid kastrationen 5,3 kg! Har en glupande aptit, trots att han är avmaskad.
Problemet är att vi har en till kastrerad hankatt som är liten i maten och normal/lätt viktig, ingen stor aptit, så maten får stå framme för hans skull.
Förstår att vi får börja ransonera hans mat,men vad ska jag ge honom? Fick med en provpåse VCN Cat Neutered Satiety Balance vid kastrationen.
MVH Katrin

Elin svarar

Hej! Om din katt gillar VCN Cat Neutered Saitety Balance så kan du använda det. Många katter är dock lite dåliga på att dricka, och blötmat kan dessutom hjälpa till att öka mättnadskänslan, så ett annat alternativ är att prova ett bantingsfoder i blötmatsform. Prova t ex Hills metabolic Prescription Diet Feline Metabolic Burkar, Hilld m/d Prescription Diet Feline M/D Burkar, Royal Canins Obesity Veterinary Diets Cat Obesity Management Wet. Dela maten på åtminstone 2-3 portioner om dagen.

Taggar

Royal Canin/Hundfoder Royal Canin/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder VCN Cat Neutered Satiety Balance Royal Canin Katt

Fler frågor och svar om VCN Cat Neutered Satiety Balance

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever