Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Eksem?

Hej, min bichon havanais som jag håller nerklippt, har fått massa svarta prickar. Veterinär trodde det var talg. Det har dock blivit eksem under detta lager som när jag badar hunden lätt blöder. Vad ska jag använda för schampo? Är detta ett bra val för att bli av med det? Hur går man tillväga?

Ylva svarar

Hej Cecilia, vilket schampo som är bäst att använda beror på vad grundorsaken till problemet är. Det är förståss inte så bra att det börjar blöda och jag vill därför rekommendera att du kontaktar din veterinär igen. Blödningen skulle kunna bero på många olika orsaker, antingen en förvärring av grundtillståndet, att din hund reagerat på att ha fuktig hud efter bad eller att din hund inte tål det schampoo som använts. Det är förståss också viktigt att följa anvisningarna på förpackningen, att man sköljer noga och att huden torkar ordentligt efter behandlingen. Man använder klorhexidin schampoo vid infektioner med bakterier/svamp men en helt annan typ av schampoo kan va nödvändigt om man misstänker t.ex. allergi eller för mycket talgproduktion. Duoxo Seb Schampo brukar fungera bra vid för kraftig talgproduktion.

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Allergi Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Schampo och balsam Katt/Allergi Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Schampo och balsam TrizChlor4 Schampo Specific Hund Katt

Fler frågor och svar om TrizChlor4 Schampo

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever