Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Till Elin Lindell

Hej Elin.Det är en 10 årig tik, bordercollie vars idealvikt är 21 kg och i nuläget väger hon 23,5 kg.Inga hälsoprobem i övrigt. Finns det ett foder som kan användas för både viktnedgång och sen även för att hålla vikten för att slippa byta foder ännu en gång efter viktnedgången?

Anna svarar

Hej! Du skulle kunna fortsätta ge ett bantningsfoder och sen när du nått idealvikten så ökar du fodergivan något för att bibehålla den vikten istället för att fortsätta viktnedgången. Exempelvis Royal Canin Satiety eller Hills Metabolic. Lagom bantningstakt för din hund är ca 0,25-0,5kg per vecka. Det innebär att hon når sin idealvikt på ca 5-10 veckors bantning. Som du ser innebär den tiden ofta att hunden avslutat ett par fodersäckar ungefär samtidigt och därmed blir det inte så svårt att göra ett naturligt foderbyte lagom till att idealvikten nåtts. Men vill du undvika foderbyte så fortsätt med samma foder men undvik fortsatt viktnedgång genom ökad dosering. Lycka till!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Hill's Science Plan Mature Adult Light Medium med Kyckling 14 kg Hill's Hund/Friskfoder Hund/Hundfoder Hund