Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Användning

Kan jag sätta Aqua Safe och efter det fiskarna eller ska jag vänta någon tid och varför?

Catherine Grete Micaela svarar

Hej, Jag har tagit hjälp av en fiskexpert till denna fråga och han svarar följande:
Tetra Aqua Safe är en vattenberedare som man tillsätter för hela mängden vatten vid nystart och sedan för den mängd vatten man byter och så fungerar alla vattenberedare oavsett fabrikat. Varför man tillsätter den är för att den eliminerar och binder upp eller helt tar bort ämnen som kan vara frätande på slemhud och framför allt gälar som är en tunn barriär mellan fiskens inre och yttre och vissa arter är det bara små tunna celler som lätt kan ta skada om det tex är höga halter av skadliga tungmetaller eller rester av reningsmedel i kommunala vatten, Vattenberedaren kan på bra sätt ta bort medicinrester efter medicinering som annars bara belastar vattnet negativt samt kan skada fiskar och andra vattenlevande djur.
Vattenberedare skall man alltid tillsätta före fiskar kommer in i nystartade akvarium och ihop vid varje delvattenbyte så att nytillsatt vatten inte fräter eller skadar fiskarna.
Jag brukar själv vid delvattenbyte tillsätta lite mer än vad rekommenderad dos är och jag tillsätter en tredjedel av vattenbereda dosen när jag börjar fyll på nytt vatten och när jag fyllt ca häften tillsätter jag ytterligare en tredjedel och när det är färdigfyllt tillsätter jag sista dosen på så sätt hinner inte nya vattnet påverka fiskarna negativt. Men senast när man fyllt klar vattnet skall vattenberedaren tillsättas.
Hoppas detta är till hjälp! Mvh, Catherine

Taggar

Fisk/Skötsel Fisk/Akvarietester och Vattenberedning Tetra AquaSafe Tetra Fisk

Fler frågor och svar om Tetra AquaSafe

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever