Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Seraquin eller något annat?

Hej,
Jag har en hund, blandning Kelpie, Collie. Han har fått Seraquin 2g under ett års tid ungefär, han mår bra av dem. Innan han åt dem ramlade han omkull och stapplade ofta, bakpartiet bar honom inte, han kund bli så trött i bakpartiet att han t.ex. låg ned och åt.

Min undran är ifall det finns något annat alternativ, ex Svenska Djurapoteket Senior, eller vad är Seraquin Gonex? Är dessa två något jag skulle kunna använda? Anledningen att jag frågar är att Seraquintabletterna är dyra och skulle kunna tänka mig att testa andra alternativ om de är lika effektiva som tabletterna.

Mvh
Ulf

Anna svarar

Hej! Spontant tycker jag inte du ska byta bort ett vinnande koncept. Så mitt råd är att antingen fortsätter du med Seraquin som uppenbarligen fungerar jättebra till just din hund, eller så testar du ett alternativ - med viss risk att din hund får ökade besvär om du har otur. Det kan ta 1-2 månader innan du riktigt kan utvärdera en eventuell skillnad mellan de olika preparaten. Alla dessa preparat är kosttillskott och de kan ha lite olika bra effekt på olika hundar. De är dessutom svåra att jämföra med varandra rakt av så jag kan inte säga vilken som vore allra bäst. Men de har alla snarlika ändamål. Testa det du själv tycker verkar vettigt/acceptabelt prismässigt. Seraquin innehåller inte grönläppad mussla, men det gör seraquin gonex. De kan användas var för sig eller tillsammans. Alternativt kan du använda Glycoflex som innehåller bådadera. Svenska djurapoteket har en rad olika produkter för ledhälsan, men dessa olika märken framställs lite olika så du kan inte jämföra en producent rakt av med en annan bara för att de innehåller samma ingredienser. Personligen har jag mest erfarenhet av Seraquin och Glycoflex. Jag tycker de ofta brukar ha god effekt. Jag har själv gett min egen hund Glycoflex, men just nu testar jag Seraquin Gonex till henne, vilket jag också upplever som en bra produkt. Hoppas mitt svar var till nytta!

Taggar

Hund/Kosttillskott Svenska Djurapoteket Senior Svenska Djurapoteket Hund

Fler frågor och svar om Svenska Djurapoteket Senior

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever