Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Leder

Hej! Jag har en hund med grov artros. Jag ger idag glycofelx.
Tycker inte det ger jätte stor inverkan. (förstår att han inte blir frisk) Jag undrar om det är en bra ide att prova . Dom här tabletterna ni har här. Förstår att det är ungefär samma.
Grönläppad mussla i tablettform och kombinera med seniortabletter, eller svenska djurapotekets MSM 250g . Laxolja? Nypon pulver? Undrar också om man kan få ge mer än underhålls dos? MVh Emma

Anna svarar

Hej Emma! Du ska inte ge tillskott utöver rekommenderad dos. Däremot går det bra att prova olika varianter samt olika produkter med olika egenskaper i kombination. Det går tyvärr inte att förutspå vilken produkt som har bäst effekt på din hund utan man får prova sig fram. Du bör dock ge en produkt under ca 1-2 månader innan du kan utvärdera effekten ordentligt. Varför säger jag så här? Jo, därför att alla dessa produkter är kosttillkott. Deras effekt är alltså mindre vetenskapligt väl dokumenterad än läkemedels effekt och jag känner inte till några stora vetenskapligt baserade studier som jämför effekten av de olika produkterna rak av. Dessutom är de framställda på lite olika sätt så det kan vara svårt att helt jämföra deras innehåll av exempelvis grönläppad mussla mm. Man vet att essentiella fettsyror är bra för bl.a. lederna. Det finns i exempelvis Glycoflex, men du kan dessutom ge tillskott av enbart fettsyror, exempelvis Viacutan eller Dr Baddakys fiskolja. Glukosaminer och UC-II är också något som många tycker har en positiv effekt för lederna. Därutöver finns det det som tyder på att nypon mm kan vara gynnsamt. Jag har själv mest erfarenhet av Glycoflex, Seraquin, Seraquin Gonex, Cosequin, Flexadin och Aktiv Hund när det gäller glukosamin-preparat. Det är vanligt att djur med artros inte klarar sig på enbart kosttillskott, utan ofta behöver de komplettera med medicinsk behandling under kortare eller längre perioder. Därför bör du prata med din egen veterinär om din hunds besvär. Utöver medicinsk behandling och kosttillskott kan man behöva se över motionsvanor, rehab (allt från simträning, stretching, massage mm) ev back on track eller sk. ortoser etc som också kan hjälpa vid olika typer av artros. Lycka till!

Taggar

Hund/Leder och muskler Hund/Kosttillskott Svenska Djurapoteket Grönläppad Mussla Svenska Djurapoteket Hund

Fler frågor och svar om Svenska Djurapoteket Grönläppad Mussla

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever