Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kombination av bantingsfoder

Hej!
Jag har två kastrerade hankatter varav en är fantastiskt matglad och därför skulle må bra av att gå ner i vikt, han väger ca 7,5 kilo!
Kan jag komibinera både vått och torrt bantingsfoder? t.ex Specifik FRW & FRD? han äter i vanliga fall ett light-foder från Hill's och får ibland mjukmat (som han älskar) så om han får torrmat kan jag då ibland byta/komplettera med mjukmat? Hur ska jag räkna ut hur mycket från torrmaten jag ska dra ifrån för att han ska få äta en burk FRW?

Karin svarar

Hej Cecilia Om din hankatt väger 7,5 kg är det jättebra att du bestämt dig för att han ska gå ner i vikt. Då kommer han må bättre, minska risken för många sjukdomar och leva längre. FRW och FRD är bra bantningsfoder. Din hankatt bör äta 75 g FRD per dag. Om han inte går ner i vikt på det kan du minska ytterligare till 65 g. Tänk bara på att överviktiga katter inte får svälta eller gå ner för fort i vikt för då blir de sjuka. Om du vill komplettera med FRW mjukmat så innebär det att om du ger 1 burk á 100g så ska du dra ner på torrfodret med 25 g. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Weight Reduction FRW Burkar Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Weight Reduction FRW Burkar

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever