Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Viktminskning honkatt

Hejsan!

Jag har en honkatt på 3 år, som väger 5,5 kg. Jag skulle gärna vilja ha hjälp med ett bra bantningsfoder, så att hon kan minska ett kg eller två. Dock inga light-produkter, då jag hört att de inte är något vidare bra.

Mvh

Elin

Karin svarar

Hej Elin Jag tycker att de bästa bantningsfodren är endera Hill's Metabolic eller Specific FRD/FRW Weight Reduction. Men eftersom din katt också är känslig i sin mage eller möjligen allergisk skulle jag endera rekommendera att du ger det fodret hon mår bra i magen av, men i mindre mängd eller också att du ger Specific FRD/FRW Weight Reduction. Men kom i håg att oavsett vilket foder du ger så måste du ge begränsad mängd mat. Titta på påsen hur mycket en katt som bör väga 3,5 kg skall äta och ge det. Om din katt ändå inte går ner i vikt så minskar du till 80% av vad du gett tidigare. Kom också ihåg att om du ger blötfoder så måste du dra bort motsvarande mängd kalorier från torrfodret varje dag. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Specific™ Weight Reduction FRD Specific Katt

Fler frågor och svar om Specific™ Weight Reduction FRD

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever