Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kräkningar

Hej!
Jag har en cocker spaniel hane, 7 år är kastrerad och han har ätit specific eftersom han har atopi. Han väger idag 16,7 kg och jag har varvat mellan detta foder och nr 2. Är det rätt tänkt av mig han ska ju väga runt 15 kf, nu är han en ganska stor hane. De senaste månaden har han börjat att kräkas varje morgon en till tre gånger, det är galla men även brunt och lite slemmigt, imorse kräktes han även upp sin mat. Han han magkatarr ? Vad har du för råd att ge mig kring detta.

Elin svarar

Hej! Tack för din fråga! Tyvärr så kan jag inte svara på vad din hund bör väga utan att själv ha sett honom och känt på hans hull. De flesta veterinärkliniker brukar kunna hjälpa till att kostnadsfritt titta på din hund och hjälpa dig med en viktrekommendation, oftast är receptionspersonalen duktig på detta, så jag rekommenderar att du ringer till närmsta veterinärklinik och hör om de kan hjälpa dig. När det gäller kräkningarna så låter det som att din hund kan ha magkatarr av någon anledning. Det finns många anledningar till att en hund få magkatarr, t ex stress, ändringar i utfodring, inflammation i mage och tarm av okänd orsak och det finns också många olika sjukdomar som kan ge kräkningar. Om din hund verkar må bra i övrigt så kan du börja med att försöka att ge någon form av lättsmält skonkost, t ex Hills i/d under ett par veckor. Dela gärna maten i 2-3 givor om dagen och ge lite av maten som kvällsmål precis innan ni lägger er (en del hundar tenderar att kräkas på tom mage). Om detta inte fungerar, eller om din hund är hängig, tappar i vikt eller börjar kräkas mer eller verkar sjuk på något annat sätt så bör du boka tid till veterinär för undersökning av din hund. Jag hoppas att din hund snart slutar kräkas!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Weight Reduction CRD-1 Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Weight Reduction CRD-1

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever