Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Klåda och övervikt

Hej
Jag har en Schäfertik på snart 9 år. Hon har klåda under magen och tål inte att ligga ute på fuktigt gräs t ex, kliar även mer vid olika foder. Har gett Hill´s d/d en längre tid (Hennes mor hade liknande besvär och vi hade även hennes halvsyster som hade svåra besvär).
Hon äter Medrol, Dr Baddakys, physsillum, glucosamin och plaqueoff. Hon har även astma vilket hon tidigare inhalerat mot men nu räcker det med kostison tbl.
Nu är hon kraftigt överviktig oxå. Så vi behöver tips på foder som lindrar irritation och klåda och dessutom snäll mot hennes vikt.
Tacksam för tips.
Marie

Catherine Grete Micaela svarar

Hej! Stackar er hund, det verkar inte ha det så lätt. I foderväg mot hennes klåda och irritationer är det svårt att välja ett foder innan jag vet om hon är känslig mot någon proteinkälla. Det jag kan tipsa om är Specific Weight Reduction CRD-1, det är ett foder mot övervikt som innehåller hydrolyserat fjäderfäprotein (vilket man brukar ge till känsliga och proteinallergiska hundar), det innehåller även lite fiskmjöl men om hunden inte haft problem med fisk förut borde detta foder fungera bra! Lycka till. Mvh, VetZoo

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Weight Reduction CRD-1 Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Weight Reduction CRD-1

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever