Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Viktminskning - crd-1 // crd-2

har en blandning mellan Bouvier och Schäfer. Han är 6,5 år och blev kastrerad i oktober 2014 (då 32 kg) och i mars (5 månader senare, 36 kg). Då han har problem med HD-fel och pålagringar så ville jag få ner honom i vikt för att minska belastningen på lederna.
Han har sen i början av mars ätit CRD-1, men börjar nu vara okej i hullet. Gav honom tidigare Joint Support (JCD). Undrar nu om det finns nåt foder som innehåller alla ledfrämjande ämnen, såsom glucosamin, grönläppad mussla mm, och som samtidigt inte resulterar i att han lägger på sej för mycket kilon?
Mycket viktigt för mej.
Tacksam för snabbt svar!

Anna svarar

Hej! Gick han upp 4 kg på 5 månader när han åt Specific cjd? Isåfall gissar jag att att han åt en för stor mängd av fodret för det är ett ganska "smalt" ledfoder. Alternativ är dock exempelvis Hills j/d reduced calorie och Royal Canin Mobility. Jag är dock tveksam till om det räcker för att hålla hans hull i schack om inte cjd lyckades, förutsatt att inte orsaken var att han åt för mycket. Tror A och O är att du håller koll på hans hull i nuläget. Om det lättast görs med crd-2 så kör vidare på det och ge tillskott för lederna vid sidan av fodret istället. Exempelvis Glycoflex, Flexadin eller Seraquin. Du kan dessutom ge tillskott av Viacutan eller Dr Baddakys fiskolja. Det brukar ge samma effekt som att låta honom stå på ledfoder, men prata gärna med din egen veterinär. Det är under alla omständigheter inte en hållbar situation om du inte hittar ett foder som du klarar av att hålla hans vikt stabil på. Lycka till!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Weight Control CRD-2 Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Weight Control CRD-2

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever