Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Skäller vid besök, vad göra

Hej!
Såg att det fanns en person som kan svara på lite allmänna hundfungeringar, min cocker skäller väldigt när det ringer på dörren, hur ska jag göra för att få ett slut på det, tacksam för råd !!

Gunilla

Karin svarar

Hej Gunilla Det lättaste brukar vara att börja med att associera dörrklockan med att det kommer en belöning, istället för att det kommer människor. Det gör du lättast genom att börja med att stå på utsidan av dörren med din hund och ringa på dörrklockan. Direkt du gjort det ger du din hund något extra gott. Eller om din hund är hungrig av sig (vanligt hos cockrar) så kan det räcka med att ge en vanlig foderkula.Gör det även om han hinner börja skälla. Säg ingenting. Försök dock hinna ge honom godiset så fort att han inte hinner skälla. Gör det här så många gånger att hunden när det ringer i klockan tittar på dig istället för att skälla. Då ger du belöning och berömmer massor. När hunden varje gång du ringer på klockan tittar på dig för att få godis är det dags att gå inomhus och med dörren öppen ringa på klockan och göra precis samma sak. När även det går bra låter du någon annan stå utanför och ringa medan du gör på samma sätt. Du kan även se till så hunden aldrig får gå fram till dörren och möta besökare som kommer. Vänj hen då vid att när det ringer på dörrklockan så kommer belöningen i ett annat rum dit ni kan stänga en grind eller en dörr. Hoppas den här korta beskrivningen kan vara till hjälp!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Specific™ Weight Control CRD-2 Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Weight Control CRD-2

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever