Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foderbyte

Hej!
Jag funderar på att byta foder till min mittelspitz-tik på snart 9,5 månader, och har fastnat i foderdjungeln... Några frågor jag har är:
1. Kan jag välja i stort sett vilket foder som helst? Tänker t.ex på Royal Canin maxi för riktigt stora hundar eller ett foder specifikt utformat för en annan (större) ras än min, för att komma åt de större matkulorna som dessa foder har. Jag har fått höra på en zoobutik att jag kan välja vilket foder jag vill, men min tanke som amatör är att jag "förstör" hennes kropp/leder om jag ger henne ett foder som är specifikt anpassat för en annan storlek/ras än vad hon är (för stor mängd fett eller protein t.ex...).

2. Är det okej att köpa en mindre säck av något foder som man tycker känns bra och enbart ge det som godis, vid sidan av det hon äter som måltider?

Kan nämna att hon väger ca 7-8 kg och äter Royal Canin mini junior just nu.

Jag vore hemskt tacksam för svar!

Med vänlig hälsning
Josefine

Elin svarar

Hej! Det är bra frågor du har, och jag förstår att du fastnar i foderdjungeln, den är helt oöverskådlig :) 1. Det är helt ok att ge foder för stora hundvalpar till din hund. Det som är skillnaden på fodrena är ffa att "large breed puppy" har ett mer kontrollerat kalciuminnehåll och ofta lite lägre energimängd. Det som möjligen kan bli problem är att en del hundvalpar av mindre ras har svårt att få i sig tillräckligt mycket av fodret för att kunna hålla normalvikt under uppväxten - dvs märker du att din hund blir mager och inte orkar äta upp all mat så behöver du byta till ett foder för normalstora valpar. 2. Ja, det går utmärkt. Man brukar rekommendera att inte mer än ca 10% av den mat som hunden äter per dag består av godis/annat foder än det som hunden normalt äter.

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Specific™ Puppy Large & Giant Breed CPD-XL Specific Hund

Fler frågor och svar om Specific™ Puppy Large & Giant Breed CPD-XL

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever