Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Överviktig honkatt

Har tagit över en två årig honkatt som har varit ute katt hela sitt liv. Och nu bor hon i lägenhet och hon trivs jätte bra. Men hon gick upp i vikt når hon flyttade till mig. Så jag köpte royal canin light. Och den har hon ätit i 2 månader, men jag tycker inte att hon har gått ner något i vikt. Är detta något foder ni skulle rekommendera? Hon är så ung och behöver gå ner i vikt. Tacksam för lite råd om vilket foder ni skulle rekommendera?
Vänliga hälsningar matte till Ester.

Elin svarar

Hej! Personligen rekommenderar jag blötmat till katter, helst med högt proteininnehåll och lågt kolhydratinnehåll (katter är dåliga på att dricka tillräckligt, man tror också att ökad vätskemängd i maten kan hjälpa katten att känna sig mätt). Det är också mycket viktigt att man mäter upp mat och ger lagom för kattens kroppsvikt, dvs om katten är överviktig brukar det inte fungera med fri tillgång, dela istället på 2-3 portioner om dagen. Glöm inte heller att aktivera din katt, lek med den, gå ut på koppelpromenad mm Här hittar du förslag på mat med högt proteininnehåll och lågt kolhydratinnehåll: Adult FXW Burkar Organic Diet With Chicken F-BIO-W Burkar Det finns fler varianter, ovanstående är bara förslag!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Specific™ Organic Diet Beef C-BIO-W Burkar Specific Hund
10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever